Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IGAZ, VAGY HAMIS?

A mellekkel kapcsolatban sok pletyka és mítosz kering. Mi most eláruljuk, melyik igaz…

Mítosz 1.:

A kismellű lányoknak nem kell sport közben melltartót viselniük.
Hamis. A nagyságtól teljesen függetlenül mindig érdemes sport közben jól tartó melltartót viselni, különben a mozgás nagyon igénybe veszi a szöveteket.

Mítosz 2.:

Edzéssel meg lehet növelni a mellet.
Hamis. Izmokat erősítő edzéssel nem lesz nagyobb a mell. De szebb lesz tőle! A célzott edzés felépíti a mellizmokat, melyek a mell alatt a hónaljtól a mellkasig húzódnak. Ezáltal feszesebb lesz a mell, a kontúrjai pedig sokkal szebbek.

Mítosz 3.:

A mell nagysága öröklés kérdése.
Igaz. Ha az édesanyádnak, a nővérednek nagyok a mellei, akkor elég nagy a valószínűsége annak, hogy a te melleid is teltek lesznek. A hajlam úgyszólván a génjeidben van.

Mítosz 4.:

A normális mellek egyforma nagyok és szimmetrikusak.
Hamis. Főként a pubertás korban teljesen normális, hogy az egyik mell gyorsabban nő, mint a másik. A látható különbségek gyorsan kiegyenlítődnek. Kis különbség azonban szinte mindig marad, és ez teljesen normális. A teljesen kifejlődött mellek szinte soha sem teljesen egyformák.

Mítosz 5.:

A fogamzásgátló tabletta megnöveli a mellet.
Igaz is meg nem is. A gyógyszerben lévő hormonoknak köszönhetően több vizet raktároznak a szövetek, a mell keményebb, teltebb lesz (de valójában nem lesz ténylegesen nagyobb). Gyakran ez a hatás csak ideiglenes.

Mítosz 6.:

A fiatal lányoknak nem kell rákszűrésre menni.
Igaz. Csak 20 éves koruktól. De azért soha nincs elég korán információt szerezni a mellrákról és a korai felismerésről. Az ingyenesen hívható Emlőrák Zöld vonalon minden információt és segítséget megkaphatsz: 06-80-40-44-40. Az Avon felvilágosító munkáját te is támogathatod, ha vásárolsz egy rózsaszín karkötőt, vagy más adománygyűjtő tárgyat. www.avon.hu

Mítosz 7.:

A kisebb mellek kevésbé érzékenyek, mint a nagyok.
Hamis. Az érzékeny idegvégződések sokasága minden mellet – mindegy, hogy kicsi vagy nagy – nagyon érzékennyé tesznek. A mell hegyében lévő finom izomrostok összehúzódnak, a bimbó megkeményedik, és felfelé áll.

Mítosz 8.:

A fiúk többsége inkább a nagy melleket szereti.
Hamis. A legtöbb fiú számára a nagyság és a teltség helyett sokkal fontosabb az, hogy keménynek és formásnak látsszon, és puha legyen a tapintása. Ezekért pedig sokat lehet tenni.

 
Szépen ápolva…
…és édesen becsomagolva minden mell nagyon vonzó! Tökéletes a melltartókosár, ha a mell teljesen kitölti, de nem nyomja le. A melltartó méretét (70, 75, 80, 85…) a mell alatt, a mellkasod kerülete adja, míg a kosárméretet (A, B, C, D) érdemes kipróbálni. A profi eladó azonban ránézésre megmondja a tól-ig méretet. A mellkas-méretet érdemes lefelé kerekíteni, mert a kapcsok segítségével állítható be tökéletesen a méret. A 70-es melltartó tehát 74 centis mellkas-kerületig jó!
 
    


MELLFESZESÍTŐ GYAKORLATOK

 

Ez az egyszerű és gyors tréning megerősíti a mellizmokat, amelyek megemelik a mellet, s ezáltal feszesen és formában tartja.

1. Tenyérnyomás
Az egyik legkönnyebb gyakorlat, amelyet bárhol és bármikor elvégezhetsz, ha van épp időd: tedd össze a tenyeredet mellmagasságban, és 20 másodpercen keresztül nyomd össze, amennyire csak tudod! Különösen hatékony a gyakorlat, ha mindig háromszor megismétled.

2. Falnyomás
A legjobb, ha rögtön ébredés utánra tervezed be ezt a gyakorlatot! Akkor ugyanis egész napra szép formás lesz a melled: Állj egyenesen egy fal elé, tedd rá vállszélességben és mellmagasságban a tenyeredet, majd lépj egy nagy lépést hátra! Utána engedd közel a felsőtestedet a falhoz, majd told el tőle. Legalább 15-ször végezd el ezt a gyakorlatot!

 

ÁPOLÓ TIPPEK

Le a hámló bőrrel, a kellemetlen pattanásokkal vagy a petyhüdt, sápadt bőrrel! Ezzel az ápoló programmal rózsásan friss és sima lesz a dekoltázsod.

1. Radírozás
A rendszeres bőrradírozás megszabadítja a dekoltázst az elhalt hámsejtektől, és megelőzi a pórusok eltömődését. Körkörös mozdulatokkal kenjük fel a nedves bőrre, majd öblítsük le.
    


2. Pakolás
A mélytisztítás után az intenzív ápoló pakolás nedvességgel tölti fel, és enyhíti az egyenetlenségeket. Száraz bőrre: 1 ek zsíros túró és kevés tejszín keveréke, hozzá 1 tk. méz. Szennyezett bőrre: 2 ek gyógyföld, langyos víz, 1 tk. citromlé. Keverd össze, kend fel, és hagyd rajta 15 percig.

3. Feszesítés
A jégkockával bedörzsölés olyan, mint egy villám-lifting. A hideg hatására gyorsan összehúzódnak a pórusok, és a bőr azonnal frissebbnek néz ki. Emellett a krémben lévő ápoló anyagok bezáródnak a bőrbe, így biztosan kifejthetik hatásukat.

4. Krémezés
A napi adag testápoló bársonyosan simán és puhán tartja a bőrt a mellek körül. Nagyszerűek a speciális koncentrátumok, amelyek ápolják a bőrt, és feszesítik a szöveteket.

5. Erősítés
Belülről kapja a mell a támogatást a sok C-vitaminból (pl. citrusfélékben, eperben, brokkoliban, paprikában, karfiolban) és a kovaföldből. Mindkettő serkenti a mellemelő kollagének termelődését.

 
Tartsd a tartást!
Mellet ki, hasat be, fejet fel, vállakat hátra! Az egyenes tartás az Alfa és az Ómega, ha szeretnéd kihangsúlyozni a melleidet. Ha egy pillantást vetsz a tükörbe, azonnal látni fogod, miről beszélünk: ha begörbíted a hátad, és lógatod a vállad, a melleid is ernyedtnek látszanak. Ha viszont kiegyenesedsz, automatikusan megemeled a melleidet is. Emellett az egyenes tartás erősíti a hátizmokat is, melyek fontos támaszai a melleknek, és megelőzi a mell kötőszöveteinek korai kinyúlását is. Egy jó öreg módszer a büszke járás elsajátításához: naponta 5 perc séta egy vastagabb könyvvel a fejeden!
 

APRÓ CSALÁSOK!

Lehet egy kicsivel több? Vagy pattanások akarják elrontani a nyári topos belépődet? Akkor csaljunk egy kicsit ezért a szép dekoltázsért…

1. Lefedni a pattanásokat
Így még a legforróbb nyári partit is túléli az „álcázás”: a pattanásokat pontról pontra kend be egy pöttynyi hosszan tartó alapozóval, majd egy ecset segítségével dolgozd el a széleket, hogy ne legyen látható az átmenet.

2. Fess teltséget magadra
Dúsabbnak tűnik a mell, ha kevés bronzpúderrel vagy barnás arcpírral kihangsúlyozod.

3. Push it up!
A legjobb telt melleket varázsoló villámmegoldás a push-up melltartó. A beépített szivacsoknak köszönhetően a kisebb dekoltázsok is megdicsőülnek. Ideális a puha, varrás nélküli melltartó, melyek varrása a legfeszesebb top és a legvékonyabb nyári ruhák alatt sem látszik át.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dózsa györgy ut 25

(szenzci szabina, 2011.02.02 17:57)

rondák mind