Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szőrtelenítés

1;Borotválás


 Szőrtelenítés

 

Használata: a borotvát a szálak növekedésével ellentétes irányba kell végighúzni a lábadon, a bokádtól a térdedig. Ajánlatos borotvahabokat használni.

*Tipp: ha érzékeny a bőröd, használj bőrbarát termékeket!

   Előnyei:egyszerű és gyors a használata, bárhol elfér, és mindig kéznél van!

   Hátránya:erősödik tőle a szőrzet, szúrós és sötétebb színű lehet, és nem sokáig, kb. 1-2 napig sima a használata után a lábad.

   Figyelj oda rá: könnyen megvághatod magad, ezért nem árt az óvatosság. Ne nyomd rá a bőrödre, és gyengéden bánj vele, mert maradandó sérüléseket is okozhat!

 

 

 

2; Szőrtelenítő krémek és habok

 

 

Használata: rákenheted a lábadra, pár percig(általában 8-10)kell rajtahagyni a bőrödön, aztán pedig langyos vízzel le kell mosni!(a termékhez tartozó használati útmutatót feltétlenül olvasd el!)

  Előnye: fájdalommentes módszer, és egyszerű, és mostanában egyre több a bőrbarát termék.

   Hátránya: a szőrszálakat szétmarja, nem valami egészséges, ezen kívül az érzékenyebb bőrűeknél kiütést okozhat.

   Figyelj oda rá: ha nyílt, vagy gyógyulóban lévő seb van a lábadon, semmiképp sem használd, csak ha már begyógyult!

 

 

 

 3; Hideggyanta 

 

Használata: a használati utasítás terméktől függő, de figyelmesen olvasd el a használati útmutatót, anélkül ne kezdj hozzá!

   Előnye:  nem kell feltétlenül kozmetikushoz menned, ha használni akarod, otthon is könnyen elvégezheted a műveletet, ezenkívül kb. 3-4 hétig garantáltan sima marad a lábad.

   Hátránya: nem éppen fájdalommentes, bár már vannak olyan készítmények is, amelyek egész tűrhetőek, de ügyesnek kell lenned ahhoz, hogy tökéletesen sima lábakat érj el!

 

 

 

4. Meleggyanta

 

 http://img.interia.pl/kobieta/nimg/Veet_znalazl_szybkie_Veet_1042607.jpg

 

  Használata: ugyanúgy, mint a hideggyantát, csak itt forró gyantával szőrtelenítik a lábadat.

   Előnye: kozmetikus végzi szakszerű technikával, és nem kell vele bajlódnod, emellett nagyon alapos és megbízható módszer. És ugyanúgy hosszantartó szőrmentességet nyújt, mint a hideggyanta.

   Hátránya: fájdalmas, és nem éppen olcsó. A bőröd a használata után pár napig lehet, hogy piros és kicsit kiütéses lesz, de ez hamar elmúlik.

 

 

 

 

5. Epilálás

 

http://www.remingtonshop.hu/catalog/images/EP3000_b.jpg

 

 Használata: az epilátor egy gép, ami apró pengéi segítségével villámgyorsan tövestől kihúzza a nem kívánt szőrszálakat.

   Előnye: csak akkor kell fizetned érte, mikor megveszed a készüléket, utána már bármikor előveheted! Emellett 2-3 hétig sima lábakat biztosít.

   Hátránya: nagyon fájdalmas, mert minden szőrszál kihúzásakor fájdalmat érzel, dehát aki szép akar lenni, az szenvedjen meg érte!:)

 

 

6;Lézeres szőrtelenítés

http://nyiregyhaza.mconet.biz/news_images/475/lezeres_szortelenites_145_20090228171016_116.JPG

 

Manapság a modern technika korában már a szőrök eltávolítása is történhet lézerrel. Legnagyobb előnye a többi módszerrel szemben, hogy végleges megoldást nyújt. Több alkalommal meg kell ismételni ugyan, de alkalmazásával teljesen kiirthatóak a szőrszálak a test bármely részén. A lézerbesugárzás mélységét számítógép állítja be, és a lézer a szőrtüszőt megsemmisíti. A kezelt felület nem vérzik, a besugárzás után jegelik, ezzel csillapítják az égető érzést és a fájdalmat. Utána a bőrfelületet speciális krémmel kell kenegetni. Ám ennek természetesen ára van, egyelőre nagyon drága.

 

Szőrszál:

http://forum.sanomabp.hu/forumkep/11/100615/402/12036592/2.jpg

 

Végleges vagy tartós szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítés során a fény elnyelődik a szőrszálakban található festékanyagban, a melaninban és ott hővé alakul. A hőt maga a szőrszál vezeti le a szőrtüszőbe, ahol eléri a 70 Celsius fokot, ekkor a növekedési fázisban lévő szőrtüszőkben az osztódó és ezért érzékenyebb mátrixsejtek elpusztulnak és többé nem hoznak létre szőrszálat. Ha nem alakul ki a megfelelő hőfok akkor is észlelhetünk hatást, ami egyrészt a szőrszálak úgynevezett miniatürizálódásában jelentkezik, másrészt abban, hogy a szőrszál nyugvó fázisának ideje megnyúlik és csak sokkal később fog kinőni a szokásosnál. Miniatürizálódás során az ún. "terminalis" szőrből, ami sötét, erős szőrszál, "vellus" vagy magyarul pihe szőrszál alakul ki és így egy szinte láthatatlan szőrszálat kapunk. Tekintettel, hogy a kezelés sem az átmeneti, sem a nyugalmi fázisban lévő szőrtüszőkre nem hat, meg kell várni, míg ezek növekedési fázisba kerülnek és ekkor eredményesen kezelhetők. Azért van szükség többszöri kezelésre, hogy az összes szőrtüszőben lévő szőrtermelő sejt elpusztuljon. Megfelelő módon végzett 6 -8 kezeléssel az eredmény átlagosan 80-85%-ban véglegesnek tekinthető, de ezt nyilvánvalóan számos egyedi tényező is befolyásolhatja.

A fentiekből következik számos tény, amit sokszor figyelmen kívül hagynak a kezelések során és gyakran ez vezet a nem megfelelő eredmény eléréséhez.

A kezeléshez elengedhetetlen maga a szőrszál jelenléte, aminek viszont a lehető legkisebbnek kell lennie, másrészt a szőrszálnak tartalmaznia kell melanint, ezért az eljárás nem alkalmas ősz, szőke vagy vörös hajszálak eltávolítására, ugyanis ezek nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű és minőségű melanint. Ezek eltávolítására jelenleg semmilyen fényt használó módszer vagy gép nem alkalmas, annak ellenére, hogy számosat így reklámoznak.

A másik fontos szempont, hogy csak megfelelő időközű és számú kezeléssel tudjuk az ideális eredményt elérni, ami testtájanként változik.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy az ideális eredmény eléréséhez 6-8 kezelés szükséges 4 hetes időközökben.

A kezelés menetének protokollja

 • a páciens előzetes telefon egyeztetés után érkezik a klinikára
 • adatfelvétel, kartont nyitunk a páciens számára
 • írásos tájékoztató a rajta elvégzendő beavatkozásról
 • személyes konzultáció
 • az esetleges ellenjavallatok, körülmények felderítése, amelyek kizárhatják a kezelést.
 • az eljárás részletes ismertetése
 • a kezelés utáni lehetséges mellékhatások ismertetése ( átmeneti bőrpír, hólyagosodás, varasodás, átmeneti hiperpigmentáció, átmeneti hipopigmentáció stb.)
 • kezelés utáni otthoni gondozás ismertetése
 • bőrtípus meghatározás (Fitzpatrick 1-6) és dokumentálás
 • a kezelési terv felállítása, kezelési gyakoriságok megbeszélése
 • beleegyező nyilatkozat aláírása
 • foto dokumentáció készítése
 • a kezelendő felület tisztítása
 • a kezelendő terület lehűtött géllel való bekenése
 • a készülék paramétereinek beállítása után elvégezzük a kezelést
 • amennyiben szükséges jégzselé alkalmazása a kezelt területen
 • bőrnyugtató spray-vel fújjuk be a kezelt területet
 • napfényes időszakban 40-50 faktorszámú napvédő krémmel kenjük be a kezelt területet

Kezelés előtt

 • nem szabad gyantázni
 • kerüljük a napozást, szolárium-, és a különböző barnítókészítmények használatát a kezelést megelőző 2 hétben
 • előző napon borotválja le a kezelendő területet, ügyelve, hogy a maradék szőr ne legyen hosszabb 1 mm-nél.
 • ne használjon fényvédő krémeket, sminket a kezelés napján (a kezelés előtt)
 • a kezelendő területen két héttel a beavatkozás előtt ne történjen szőkítés, mélyhámlasztás.

A kezelés ismertetése

A kezelés alatt esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében, a bőr tiszta vízzel történő lemosása után lehűtött, átlátszó gélt (pl. ultrahang zselét) viszünk fel a kezelendő felületre. A gél még jobban csökkenti a fájdalom lehetőségét a kezelés alatt, valamint biztosítja a kezelőszerv, így a fény és a bőr ideális és optimális kapcsolatát. A kezelés megkezdése előtt, úgynevezett alacsony energiaszintű tesztlövést alkalmazunk a kezelendő felület közelében, a maximális hatékonyság és a minimális irritáció érdekében. Ezután a zselézett felületen a lámpatesttel, egymás melletti fényimpulzusokkal lefedjük a bőrt, minimális átfedéssel. A kezelés során végbemegy a belső hőemelkedés a szőrtüszőben, és végbemegy a szőrszál osztódó mátrixsejtjeinek pusztulása.

Enyhe bőrvörösség a szőrtüszők körül, természetes a kezelést követően. Nyugtató - aloe vera tartalmú - spray-vel fújjuk be a kezelt területet, majd napfényes időszakban 40-50 faktorszámú naptejjel kenjük be azt.

A kezelés utáni teendők

 • Ne tegye ki a bőrét ultraibolya sugárzásnak (napsütés, szolárium, bronzárium) és ne használjon önbarnító készítményeket!
 • Ne epiláljon, epiláltasson (gyantázással, epiláló géppel, csipesszel vagy krémmel)!
 • Ne használjon fehérítő krémeket vagy illatosított terméket a kezelt területen 24-48 óráig!
 • Ne csípje, kaparja, dörzsölje a kezelt területet!
 • Kerülje a kezelt terület erős igénybevételét, a nagyon forró fürdőt, zuhanyt, gőzfürdőt, szaunát, az erősen klórozott vízben való úszást!
 • Kerülje a hámlasztó krémek és a bőrradír használatát a kezelés után egy hétig és a következő kezelést megelőző héten!
 • Tartsa a kezelt területet tisztán és szárazon!
 • Folyamatosan ügyeljen a kezelési ellenjavallatokra, ha bármilyen (a kezelést gátló) változás történik, értesítse az IPL kezelést végző személyt!
 • Napfényes időszakban 2 hétig használjon fényvédő krémet!
  A pattanásos bőr

  Az akne nem más, mint a szőrtüszők és faggyúmirigyek gyulladásos betegsége.

  A beszáradt faggyú és a baktériumok a bőr pórusaiban összegyűlnek (mitesszer), amely elzárja a szőrtüszőből ürülő faggyú útját. Az elzáródás következtében a baktériumok tovább szaporodnak és a faggyúban levő zsírokat lebontva, tovább irritálhatják a bőrt, végső esetben gennyes szőrtüsző és faggyúmirigy gyulladást okoznak. A pattanásos bőr kezelésekor a bőr saját melaninjában nyelődik el a fény, a keletkező hő a gyulladás kifejezett mérséklődését váltja ki, mivel csökkenti a faggyútermelést, elpusztítja a gyulladást kiváltó baktériumokat és fokozza a szervezet helyi immunreakcióját. A pattanásos bőr kezelésénél mindig az egész területet

  kezeljük (egész arcot, nyakat) stb.

  Az akne kezelés menetének protokollja

  • a páciens előzetes telefon egyeztetés után érkezik a klinikára
  • adatfelvétel, kartont nyitunk a páciens számára
  • írásos tájékoztató a rajta elvégzendő beavatkozásról
  • személyes konzultáció
  • az esetleges ellenjavallatok, körülmények felderítése, amelyek kizárhatják a kezelést.
  • az eljárás részletes ismertetése
  • a kezelés utáni lehetséges mellékhatások ismertetése ( átmeneti bőrpír, hólyagosodás, varasodás, átmeneti hiperpigmentáció, átmeneti hipopigmentáció stb.)
  • kezelés utáni otthoni gondozás ismertetése
  • bőrtípus meghatározás (Fitzpatrick 1-6) és dokumentálás
  • a kezelési terv felállítása, kezelési gyakoriságok megbeszélése
  • beleegyező nyilatkozat aláírása
  • foto dokumentáció készítése
  • a kezelendő felület tisztítása
  • a kezelendő terület lehűtött géllel való bekenése
  • a készülék paramétereinek beállítása után elvégezzük a kezelést
  • amennyiben szükséges jégzselé alkalmazása a kezelt területen
  • bőrnyugtató spray-vel fújjuk be a kezelt területet
  • napfényes időszakban 40-50 faktorszámú napvédő krémmel kenjük be a kezelt területet

  Kezelés előtt

  • Ne használjunk barnító krémet, kerüljük a szolárium használatát és a napozást minimum 2 hétig.
  • A kezelendő területen ne történjen mélyhámlasztás és szőkítés.
  • A kezelés napján ne vigyen bőrére fényvédő krémet, sminket.

  Az akne kezelés ismertetése

  A kezelés alatt esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében,a bőr tiszta vízzel történő lemosása után lehűtött, átlátszó gélt (pl. ultrahang zselét) viszünk fel a kezelendő felületre. A gél még jobban csökkenti a fájdalom lehetőségét a kezelés alatt, valamint biztosítja a kezelőszerv, így a fény és a bőr ideális és optimális kapcsolatát. A pattanásos bőr kezelésének megkezdése előtt, úgynevezett alacsony energiaszintű tesztlövést alkalmazunk a kezelendő felület közelében, a maximális hatékonyság és a minimális irritáció érdekében. A zselézett felületen a lámpatesttel, egymás melletti fényimpulzusokkal lefedjük a bőrt, minimális átfedéssel. A kezelés befejeztével a kezelt területet - ha szükséges, jégzselével pár másodpercig hűtjük - majd aloe vera tartalmú spray-vel fújjuk be. Napfényes időben ezen kívül 40-50 faktorú fényvédő krémet is alkalmazunk.

  A kezelés utáni teendők

  • Ne tegye ki a bőrét ultraibolya sugárzásnak (napsütés, szolárium, bronzárium) és ne használjon önbarnító készítményeket!
  • Ne epiláljon, epiláltasson (gyantázással, epiláló géppel, csipesszel vagy krémmel)!
  • Ne használjon fehérítő krémeket vagy illatosított terméket a kezelt területen 24-48 óráig!
  • Ne csípje, kaparja, dörzsölje a kezelt területet!
  • Kerülje a kezelt terület erős igénybevételét, a nagyon forró fürdőt, zuhanyt, gőzfürdőt, szaunát, az erősen klórozott vízben való úszást!
  • Kerülje a hámlasztó krémek és a bőrradír használatát a kezelés után egy hétig és a következő kezelést megelőző héten!
  • Tartsa a kezelt területet tisztán és szárazon!
  • Folyamatosan ügyeljen a kezelési ellenjavallatokra, ha bármilyen (a kezelést gátló) változás történik, értesítse az IPL kezelést végző személyt!
  • Napfényes időszakban 2 hétig használjon fényvédő krémet!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

olivia@nubway.com

(olivia, 2011.02.23 07:20)

Our company ,BEIJING NUBWAY S&T DEVELOPMENT CO.,LTDwas established in 2003.We are specialzing in the manufacture and exporting of beauty equipment for the skin improvement and skin disease treatment .
For example, IPL System,Nd-yag Laser(Laser tattoo removal),Ultrasonic Fat Burning,Ultrapulse Fractional CO2 laser, RF,Skin Analyzer System,LED Skin Care System ,Diode Laser and so on
If you want to find more products, please visit WWW.NUBWAY.COM, Now we are promoting Skin Analyserfor testing and analyzing Skin, also Microwave Fat Burning and Fractional Laser System and Oxygen Infusion System, Hair Analyzer is our promotion now,my email:Olivia@nubway.com,Phone number:008610-85786332-807

IPL REMOVEL HAIR

(olivia, 2010.08.24 11:00)

Our company ,BEIJING NUBWAY S&T DEVELOPMENT CO.,LTDwas established in 2003.We are specialzing in the manufacture and exporting of beauty equipment for the skin improvement and skin disease treatment .
For example,Nd-yag Laser,Ultrasonic Fat Burning System,Ultrapulse Fractional CO2 laser,IPL System,CO2Laser, ,RF,Skin Analyzer System,LED Skin Care Systemand so on

NowIPL System and Skin Analyzer System is our promotion product now.

If you want to find more products, please visitWWW.NUBWAY.COM,Now we are promoting Skin Analyser System for testing and analyzing Skin, also Microwave Fat Burning Machine and Fractional Laser System and Oxygen Infusion System is our promotion now