Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mai, rohanó világunkban ez elképzelhetetlennek tûnik, de a haj folyamatos „karbantartása” elengedhetetlen. Állapota tükrözi a szervezet általános egészségi állapotát: helytelen táplálkozás, betegség, folyamatos stressz, alkohol, dohányzás hatására megfakul, töredezetté válik. Az egészséges, gondozott haj viszont ideális keretet ad arcunknak. A haj ápolása a hajmosással kezdődik.

Gyakoriságára nem lehet mindenkire érvényes szabályt felállítani. Általában heti két-három alkalommal ajánlatos, de a fizikai munka, sportolás, meleg éghajlat, indokolhatja a gyakoriság növelését. Függhet a haj hosszúságától és típusától is: a hosszú és a gyorsan zsírosodó hajat többször kell mosni.

A hajmosás szertartásának minden lépése legalább annyira fontos, mint a megfelelõ sampon kiválasztása.

Elõször – lehetõleg természetes anyagból készült, közepes sûrûségû – kefével távolítsuk el a felületi szennyezõdéseket a hajból, majd langyos vízzel nedvesítsük be, hogy a szennyezõdés felázzon.


A sampont minden esetben hígítva oszlassuk el a fejbõrön! Kétszer mossuk át hajunkat samponnal. (Az elsõ mosásnál a szennyezõdéseket távolítjuk el, a második mosás alkalmával finoman masszírozzuk át fejbõrünket.)


Végül alaposan öblítsük ki hajunkat, amíg a víz tiszta nem lesz, majd hideg vizes öblítéssel zárjuk le a hajmosást. Ez összehúzza a pórusokat és felfrissíti fejbõrünket.


Elõbb lágyan nyomkodjuk ki a hajból a vizet, majd erre a célra használt törülközõvel itassuk le a nedvességet.

 
Masszírozás

Célja a gyógyhatású anyagok bejuttatása, a fejbõr lazítása, a vérkeringés fokozása.
A rendszeres masszírozás megszüntetheti a hajhullást, serkenti a haj növekedést.
A masszírozást mindig ujjbeggyel (soha ne körömmel!) végezzük a homloktól a nyakig és fültõl fülig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

angelgril13@citromail.hu

(brigitta, 2010.11.22 19:55)

nem tom mit csináljak a félhosszu göndőr hajjamal ha ki vasalom mire felérek a suliba hullámos lesz! lécci adjatok tanácsot! előre kőszike!

NNNNNNAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MMMMM

(POCO , 2010.05.09 15:51)

HOSSZÚ SZÖKÉS BARNA HAJAM VAN NEM TOK VELE MIT KEZDENI