Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Töredezés, zsírosodás, korpa - nem szép fogalmak. Mégis, majd midnyájunknak gondot okoznak. Sokat segíthetnek a fodrászok javaslatai, tanácsai, de egy-egy makacsabb problémával nem árt szakemberhet fordulni.
Töredezett hajvégek


Kiváltó oka lehet a huzamosabb ideig alkalmazott, nem megfelelõ minõségû hajfesték, a gyakori dauerolás, a napfény vagy az uszoda klóros víze.

Megoldás: vágassuk gyakrabban a végét. A nedvességet pedig jojoba-, mandula- és búzacsíraolajos kezeléssel pótolhatjuk. Kizárólag alkoholmentes hajlakkot és zselét használjunk. Mosás után - idõnként - öblítsük le almaecetes vízzel. Lehetőleg mellőzzük a hajszárítót, ha időnk engedi, hagyjuk hajunkat magától megszáradni.

 
Zsírosodás


Leggyakrabban a hormonok helytelen mûködése okozza a problémát, ezért ezzel tanácsos orvoshoz fordulni. Lehet öröklött hajlam is, illetve túl agresszív hajkezelési eljárás következménye.

Megoldás: kifejezetten mindennapos használatra ajánlott, lágy samponnal mossunk hajat. Masszírozzuk alaposan a fejbőrbe, majd öblítsük le gyógynövénykivonattal - például rozmaringesszenciás langyos vízzel. Szárítás előtt használjunk hajerősítőt vagy habot, és ügyeljünk rá, hogy a hajszárító sose kerüljön 15 centinél közelebb a fejbõrhöz. A kész frizurát tupírozhatjuk, mert ezzel is késleltethetjük a zsírosodást.

Korpásodás

Helytelen hajápolás, túlzott napozás, rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, valamint a stressz következménye is lehet. De okozhatja agresszív sampon, rosszul megválasztott hajfesték is. Ezek izgatják a fejbõrt.

Megoldás: soha ne vakargassuk a fejbõrt. Masszírozzuk inkább illóolajakkal (rozmaringgal vagy zsályával). Hagyjuk jól beszívódni, és csak utána öblítsük le. Használhatunk lágy baba- vagy búzacsírasampont. Ha nem javul a helyzet, forduljunk bõrgyógyászhoz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

7400 Kaposvár, Egyenesi út 32/a.

(Király Mária Magdolna, 2010.07.26 18:28)

Érdeklődöm, hogy nagyon vízhiányos a hajam. Tapintása szinte a söprűhöz tudom hasonlítani. Érdeklődöm, hogy mit javasolnak használni.