Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az arcbőrre nemcsak hiúsági okokból kell időt és energiát fordítani, hanem mert ez a bőrfelület van kitéve a legnagyobb igénybevételnek.
A bőrtisztítást, krémezést nem csak a sminket használóknak, de mindenkinek tanácsos elvégeznie. A szennyező anyagokat, az elhalt hámsejteket, a felesleges faggyút el kell távolítani az arcbőrről és nyakról, ugyanis az ápolókrémek csak így tudják kifejteni hatásukat.

Ha száraz, érzékeny és vízhiányos

A száraz bőr fénytelen, gyakran kipirul, nagyon érzékeny, hámlásra és foltosodásra hajlamos, száraz tapintású. Finom pórusú és vékony. Hajlamos a foltosodásra is. Húzódik, ettől érezzük úgy néha, mintha kisebb lenne a kelleténél. Ha még érzékenyebb, akkor gyakran sápadt, áttetszenek rajta a hajszálerek, felületén piros, száraz foltok jelenhetnek meg. Hevesen reagál a kozmetikai kezelésekre és az időjárásra. Az érzékenységet okozhatják az időjárási körülmények, a stressz, a fáradtság, emésztési problémák, betegség, stb.

A száraz, érzékeny – vízhiányos – bőr nem tud elegendő zsírt termelni, ezért magas zsír- és nedvességtartalmú termékekkel kell kezelni. A szappant felejtsük el, inkább kímélő tisztítókrémeket és vizet használjunk.

Ha nagyon feszül az arc, éjszakára pantenol tartalmú gyógykenőcsöt, nappalra érdemes zsír- és nedvességtartalmú krémet kenni. Ez utóbbi megteszi sminkalapozónak is. Hetente egyszer rakjunk fel valamilyen hidratáló maszkot. Ajánlottak a hipoallergén termékcsaládok. Nincs bennük illat-, se színezőanyag.
Mélyhidratálás


A bőrnek, védelmi szerepe betöltéséhez vízre van szüksége. Így töltődnek fel a sejtek, frissül a bőr. A tavasz egyik újdonsága, a májustól nesszeszerrel, ajándékkal is kapható Vichy Thermal Fix mélyhidratáló krém Filladyn hatóanyagot tartalmaz, mely újra aktiválja a bőr vízmegkötőit, amelyek bent tartják a dermisből érkező vizet, így a bőr sejtei vízzel telítődnek. A termékcsalád tagjai azonnal enyhítik a vízhiányos bőr tüneteit és visszaadják a bőr lágyságát, rugalmasságát. (A termékcsalád ára: 4199Ft.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.